Ascultă Radio România Cluj Live

Antibiotice naturale

Antibioticele moderne au distrus imunitatea naturală, iar utilizarea lor excesivă a devenit recent o epidemie.

antibiotice naturale
Foto: antibiotice naturale

Articol editat de , 20 iunie 2016, 06:00

Antibioticele din farmacie distrug bacteriile folositoare din intestinele noastre şi conduc la crearea de superbacterii nocive, care sunt extrem de rezistente la medicamentele prescrise. În loc să continuăm diminuarea capacităţii naturale a organismului de a se opune multor boli, putem folosi ca antibiotice produse naturale şi ierburi.

Vă prezentăm câteva dintre cele mai populare produse naturale, care au proprietăţi antibiotice.

Astragalus
Astragalus este un produs tonifiant pentru organism. Proprietăţile sale benefice sunt cunoscute de mii de ani, este utilizat în medicina chineză pentru a întări sistemul imunitar şi a combate stresul fizic, mental şi emoţional. Cercetările moderne au demonstrat că poate fi eficient în tratamentul răcelilor, în protejarea ficatului şi, de asemenea, ţine la distanţă viruşii.

Ceapa
Ceapa are proprietăţi antibacteriene, antiseptice şi, în general, întăreşte sănătatea. Strămoşii noştri credeau că dacă omul va suge ceapă crudă se va vindeca, deoarece poate absorbi boala direct din organism. În scopul protejării casei de bacterii nedorite şi microbi, puteţi ţine ceapă tocată pe o farfurie.

Varza
Varza are proprietăţi antimicrobiene, poate distruge toate tipurile de bacterii malefice. Interesant este faptul că proprietăţile benefice ale verzei cresc în timpul fermentaţiei sale.

Mierea
Oamenii de ştiinţă au descoperit că mierea conţine un ingredient secret numit defensin – 1, care este o proteină adăugată de albine în miere la producerea sa. Mierea este un antibiotic natural, care distruge bacteriile nocive şi protejează organismul împotriva bolilor.

Scorţişoara
În medicina populară scorţişoara se folosea ca un antibiotic natural, de secole. Oamenii de ştiinţă au descoperit că scorţişoara nu este doar un antibiotic natural, dar şi un antioxidant; ea stimulează sistemul imunitar.

Salvia
Salvia este o soluţie naturală pentru bolile tractului respirator superior, ajută la boli de stomac, reduce febra, este eficientă contra răcelii şi gripei.

Cimbru
Frunzele şi uleiul de cimbru sunt antibiotice naturale foarte eficiente. Timolul, conţinut în uleiul de cimbru, are proprietăţi antimicrobiene, antifungice şi antiprotozoare.

Rozmarinul – se întrebuinţează pentru vindecarea bolilor tractului gastrointestinal şi a sistemului nervos.

Mărarul – este un concentrat natural de antibiotic vegetal. Datorită acţiunii sale bactericide, mărarul suprimă microflora patogenă şi îmbunătăţeşte metabolismul.

Coriandru – un antibiotic natural. Uşurează durerile, spasmele, crampele şi greaţa, stimulează digestia.

Busuiocul – datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi dezinfectante, protejează împotriva multor infecţii.

Echinacea – are o influenţă antibacteriană, antivirală, antiinflamatoare asupra organismului.

Cucurma – antibiotic natural, „un leac pentru toate bolile”. Are proprietăţi stimulatoare şi anestezice.

Usturoiulantibiotic universal, folosit în Rusia de veacuri ca un remediu antibacterian, antiviral şi antifungic.

Ghimbirulantibiotic natural şi antiseptic. Întăreşte sistemul imunitar.

Uleiul de oreganoantibiotic puternic. Distruge microbii şi paraziţii.

Frunzele de măslin – unul dintre cele mai puternice şi mai vechi antibiotice naturale.

Extractul de seminţe de grapefruit – are o activitate antibacteriană şi antivirală foarte puternică, dar spre deosebire de antibioticele obişnuite, care acţionează selectiv asupra bacteriilor, extractul are un efect devastator asupra bolilor cauzate de bacterii, germeni, paraziţi, fungi şi viruşi.

Uleiul de muştar– are proprietăţi antibacteriene şi antihelmintice.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate