Ascultă Radio România Cluj Live

5 fructe care te pot ajuta să pierzi în greutate

Iarna este departe, iar acum, în pragul verii, fructele sunt alimentele care ne pot ajuta să ne păstrăm silueta.

5 fructe care te pot ajuta să pierzi în greutate

Articol editat de , 17 mai 2016, 06:00 / actualizat: 18 mai 2016, 9:38

Fructele conţin puţine calorii, sunt dulci, iar, din punct de vedere nutriţional, foarte valoroase, deoarece furnizează o gamă amplă de vitamine şi minerale. Iată cinci alimente din această categorie care presupun un aport nutriţional important şi care, graţie înaltului conţinut în fibre, ne pot ajuta să luptăm împotriva kilogramelor acumulate pe timpul iernii.

1. Zmeura este bogată în fibre şi conţine nutrienţi esenţiali, inclusiv vitamina C, mangan şi vitamina K. Manganul ajută la arderea grăsimilor crescând metabolismul, în timp ce fibrele dau o senzaţie de saţietate.

2. Perele sunt considerate laxative naturale, sunt pline de fibre şi reprezintă o sursă importantă de vitamina C, putând ţine colesterolul sub control.

3. Murele sunt bogate în antioxidanţi şi graţie consumului lor ne putem activa capacitatea naturală de a arde grăsimi situate în celulele din zona abdomenului. Murele mai conţin şi vitamina K importantă pentru sănătatea osoasă şi coagularea sângelui.

4. Portocalele conţin o mare cantitate de vitamina C, esenţială în menţinerea colagenului – o importantă componentă structurală a ţesutului conjunctiv, osos şi a pielii. Vitamina C ajută şi la eliminarea substanţelor dăunătoare din corp.

5. Fructul pasiunii. Doar o pătrime de ceaşcă de fructul pasiunii conţine peste 6 g de fibre şi o cantitate considerabilă de vitamine din complexul B, precum şi vitamina A. Aceasta din urmă este esenţială pentru o vedere bună, iar vitaminele din grupul B ajută la metabolizarea alimentelor, asigurându-se de obţinerea energiei de care avem nevoie.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate