Ascultă Radio România Cluj Live

Satellites la Ghibstock [AUDIO]

Vineri, 13 mai,  ne vedem cu toții la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Cluj, unde se cântă, se joaca teatru, se proiectează filme și se fac numere de magie, ca într-un adevărat festival, iar Radio Cluj susține singurul festival din curtea școlii, din țară, Ghibstock.

GhibStock
Foto: GhibStock

Articol editat de , 13 mai 2016, 06:00 / actualizat: 13 mai 2016, 9:08

Una dintre trupele  participante a trecut mai întâi prin studioul nostru, la invitația colegului nostru, Tudor Runcanu.

Tudor Runcanu: Îl salutăm pe Cosmin de la Satellites care se pregătește să graviteze în jurul unui eveniment extrem de ineresant, din Cluj. Este vorba de festivalul Ghibstock, un festival, singurul, dacă nu mă înșel, care se desfășoară în curtea unei școli. Este adevărat?

Cosmin: Da este adevărat. Festivalul se află la a-7-a ediție și trebuie să apreciem faptul că acest eveniment se constituie a fi o acțiune cu caracter caritabil. Un eveniment ce se întâmplă în fiecare an, de o vreme, și tocmai de aceea ne-a făcut o deosebită plăcere să primim această invitație și să ne implicăm în această acțiune.

Tudor Runcanu: Îți mai amintești ce se mai întâmpla în curtea școlii când erai și tu elev?

Cosmin: O grămadă de chestii. Cel mai frecvent, probabil, bulgării de zăpadă. Asta este cea mai frumoasă amintire de iarnă, bulgării pe care-i primeam și îi dădeam înapoi.

Tudor Runcanu: Va fi o scenă extrem de colorată, la liceul  Onisifor Ghibu. Voi ce veți prezenta acolo? Cu ce îi ademenești pe fani să vină la Ghibstock?

Cosmin: Va fi ceva special. Am pregătit două melodii noi, exclusiv pentru acest eveniment, care au un sound nou și vor apărea pe noul album, în curând.

Tudor Runcanu: V-ați schimbat puțin sound-ul și chiar atitudinea față de muzica pe care o face Satellites. Am văzut că aveți o agendă foarte încărcată pentru această vară. Plecați și în străinătate cumva?

Cosmin: Da, este foarte adevărat. În această vară vom participa cam la toate festivalurile importante din țară iar de la toamnă, vom începe să ne scoatem nasul, puțin în afară. Avem concerte în Ungaria, Austria, probabil Cehia și mai suntem încă în discuții pentru alte locații. Vrem să mergem cât mai departe, cu pași mici.

Tudor Runcanu: Fiecare drum începe cu un pas, iar următorul pas este apariția voastră la Ghibstock. Vă dorim multă baftă și sunt foarte convins că la acest eveniment, vor fi prezenți oameni care vor aprecia muzica voastră. Ce planuri mai aveți pe viitor?

Cosmin: Deocamdată este prima noastră apariție, în Cluj, pe anul acesta și sperăm să avem parte de un public cât mai numeros.

Tudor Runcanu: Organizatorii m-au informat că se așteptă la un număr de cel puțin de 2000 de persoane, ceea ce este exraordinar pentru curtea unei școli.

Cosmin: Da, acest lucru mă bucură foarte mult și îi felicităm pe organizatori pentru această inițiativă caritabilă în care dorim să ne implicăm cât mai mult și acum, dar și pe viitor.

Tudor Runcanu: Vă dorim mult succes la concert și de ce nu și în playlist-urile de la Radio Cluj, unde piesele voastre au început să ruleze.

La fiecare ediţie, festivalul Ghibstock organizat exclusiv de liceeni, strânge fonduri pentru o  cauză comunitară. Anul acesta cu banii adunaţi, se va organiza o tabără educațională pentru 20 de copii din medii defavorizate.

Biletele se găsesc la intrarea în Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, în schimbul unei donații de 13 lei.

Radio Cluj propune vineri, 13 mai, o ediţie specială a emisiunii Sens Unic realizată integral între orele 18 și 21 din curtea liceului Onisifor Ghibu.

Tudor Runcanu

Radio Cluj se poate asculta online AICI:

miere şi muscă
Special RCJ marți, 24 octombrie 2017, 10:06

Vorba, mierea şi musca

Cu o lingură de miere prinzi mai multe muşte decât cu un butoi de oţet, zice o vorbă. Limba dulce mult aduce, ne informează alta. Limba taie...

Vorba, mierea şi musca
party
Special RCJ joi, 12 octombrie 2017, 15:53

A face de petrecanie

Expresia „a face de petrecanie” înseamnă a omorî pe cineva, cu varianta „a-şi face de petrecanie”, a-şi stopa singur...

A face de petrecanie
om bogat om sarac
Special RCJ luni, 28 august 2017, 15:41

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț

Da, omul acela cântat, lăudat şi compătimit, dat mereu exemplu de păstrător al tradiţiilor şi al sevei neamului. Omul nostru simplu nu are...

Omul simplu, dar cinstit și cu bun simț
limba_romana_apsa
Special RCJ miercuri, 16 august 2017, 19:12

Limba noastră-i o comoară?

„Limba noastră-i o comoară În adâncuri înfundată Un șirag de piatră rară Pe moșie revărsată.” Sunt primele versuri dintr-o...

Limba noastră-i o comoară?
Special RCJ vineri, 28 iulie 2017, 15:15

Circul, mai presus de pâine

În Roma antică, un gladiator a murit la 22 de ani, celebru si adulat. Când i s-a facut inventarul, stupoare: în 3 ani, junele adunase, ca...

Circul, mai presus de pâine
Special RCJ vineri, 14 iulie 2017, 08:33

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!

Este fraza care conţine esenţa răului ce ne macină societatea şi economia. Parveniţii nu pot concepe că succesul nemeritat poate provoca şi...

„Dacă ai fi în locul lor, şi tu ai face la fel”!
Special RCJ duminică, 2 iulie 2017, 10:24

Fiecare pasăre pre limba ei piere

Scandalul de sâmbătă de la Cluj, cu juna actriţă luată pe sus de jandarmi (pe motiv că a refuzat să plece de la un miting pe care-l sabota)...

Fiecare pasăre pre limba ei piere
Special RCJ marți, 20 iunie 2017, 14:39

Dor de Domnul Trandafir

1. Într-o şcoală clujeană cu pretenţii (deşi posesoare a unui număr remarcabil de derbedei), o dirigintă îşi “sacrifică” unul dintre...

Dor de Domnul Trandafir