Meniul pacienților poate fi consultat pe site și facebook
Începând de marți, 2 februarie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, prezintă în fiecare zi de marţi, la prima oră a dimineţii, meniul pentru următoarele şapte zile.
Articol editat de cristina.rusu, 2 februarie 2016, 16:16
Pacienţii, vor putea consulta meniul pe site-ul (spitalalba.ro) sau pe pagina de Facebook a instituţiei.
De asemenea, va fi prezentată şi o reţetă recomandată de asistentul principal dietetician, Nicoleta Vesa, pentru bolnavii care suferă de diferite afecţiuni.
Ca exemplu: pentru săptămâna 02 – 09 februarie, reţeta:
Supă cu fidea – Regim dietetic
Ingrediente pentru o porţie:
– morcovi 50g
– albitură (ţelină, pătrânjel, păstârnac) 20g
– ceapă 2g
– carne de pui (curcan, vită) 40g
– fidea 15g
– verdeaţă proaspătă (funze de pătrânjel sau ţelină)
– sare, vegeta cu puţină sare
Mod de preparare:
Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă rece. După ce fierb legumele se adaugă fideaua. Se potriveşte după gust şi în funcţie de regimul alimentar impus.
Se serveşte caldă!
Supa cu fidea este recomandată în toate tipurile de regim alimentar, cu mici excepţii.
În colită trebuie evitată fideaua!
Cezar Firu
Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.