Ascultă Radio România Cluj Live

Cum slăbim inteligent în ianuarie

V-ați simțit bine de sărbători, ați mâncat tot ce v-ați dorit și v-a căzut bine? Perfect! Sper să nu fi adunat kilograme față de limita pe care ați stabilit-o. Dacă, totuși, ați pus ceva în plus, pe șolduri sau burtă, nu intrați în panică.
S-ar putea să avem noi soluția. Alina Nechita s-a documentat, a aflat ce să nu mâncați și ce să nu beți, dar și ce tip de mișcare să faceți pentru a reveni…în scurt timp, aproape de normal.

Cum slăbim inteligent în ianuarie

Articol editat de Alina Vingan, 9 ianuarie 2016, 06:00

După acumulare de surplus nedorit, timp de 2-3 săptămâni, putem scăpa de kiliogramele suplimentare dacă alternăm alimentația cu mișcarea. Nimic nou, până acum!
Luna ianuarie este foarte potrivită pentru o cură de detoxifiere și revitalizare a organismului.
O cură bogată în vitamine și minerale, care să-ți readucă pofta de viață dar să te ajute să dai jos kilogramele în plus, cât mai repede posibil este cea mai potrivită.
Cel mai indicat, de către nutriționiști, este un nou stil de viață, chiar și pe termen scurt, și nu diete ținute “după ureche”, cum se spune.

slabim de sarbatori
Să fiu mai explicită! Am aflat ce anume trebuie să scoateți din alimentație, în următoarea perioadă și ce trebuie să adăugați în stilul de viață.
Fiți atenți!

Renunțăm la câteva alimente

Pentru a ajuta organismul în procesul de detoxifiere și la restabilirea rezervelor de energie, trebuie să renunțăm la cafea, sucuri acidulate, alcool, dulciuri, preparate din carne roșie si la alimentele procesate.
Sucurile carbogazoase, pe lângă faptul că au o cantitate foarte mare de zahăr și coloranți, acestea nu te vor ajuta cu nimic dacă le vei consuma. În același timp, îți vor îngreuna procesul de detoxifiere. Ocolește aceste băuturi măcar pentru câteva zile, dacă ”pentru totdeauna” ți se pare prea mult.
Evită excesul de sare. Este un aspect foarte important dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, pentru că sarea reține apa în țesuturi și, astfel, procesul de slăbire este îngreunat.

Bem apă

Pe toată perioada stabilită dinainte, ca orice plan bun, este necesar să bem multă apă. Hidratarea este necesară așa că ar trebui să pornim de la minimum 2 litri de apă pe zi.

Consumăm fructe și legume

În principal, curele de detoxifiere se bazează pe alimente naturale, fructe și legume, care să restabilească echilibrul organismului, ajutând ficatul și rinichii să funcționeze mai bine.
Cu toate acestea, trebuie să ții cont și de faptul că există fructe mai recomandate în diete comparativ cu altele bogate în zaharuri. Astfel, nu greșiți dacă mâncați grepfruit, banane puține, portocale, ananas și kiwi.

Facem sport

Sportul este foarte important dacă vrem să slăbim frumos. Cum anume facem ne spune Cosmin Rusu, instructor de fitness în Cluj Napoca:

cosmin rusu

E important să existe un ritm, să existe un program foarte bine stabilit care să ducă pe termen mediu și lung la rezultate. Aceste lucruri se fac sub îndrumarea unui instructor specializat. Nu e bine să începem foarte intens. Antrenamentele trebuie să crească gradual și această gradualitate înseamnă cel puțin o săptămână de acomodare cu efortul susținut, chiar dacă noi, înainte am fost obișnuiți să facem un efort relativ mare. E nevoie de antrenamente cardio sau de forță în permanență dublate de rezistență, un antrenament individualizat. Nu există o rețetă care să funcționeze pentru toată lumea. Ca și recomandări cu caracter general, e foarte important de avut în vedere că mișcarea de absolut orice tip este una benefică în această perioadă. De la a lăsa mașina în garaj până la a ieși pe patinoar, de la a încerca să îți programezi un timp de alergare de două, trei ori pe săptămână, 30 de minute sau  mai mult. Cel mai important însă este regimul alimentar, cel în funcție de care ne programăm mișcarea. 

Mingea e la voi în teren acum. Așa cum a spus și instructorul de fitness Cosmin Rusu cel mai bine ar fi un abonament la sală…că tot nu e vremea bună de alergat prin parcuri. Și nu uitați…mâncați inteligent.

 

Alina Nechita

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

 

 

prof. univ. dr. emerit G.G. Neamţu şi conf. dr. Daiana Cuibus
Emisiuni miercuri, 17 mai 2017, 10:57

[AUDIO] La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română! (ep.6)

  ”Vă rog să mai rămâneți puțin, să mai fac niște poze!” Clic-clic. Pozele n-au prea ieșit, trebuie să-mi schimb aparatul foto....

[AUDIO] La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română! (ep.6)
[AUDIO] La Serile Radio Cluj, Ora de limba română! (ep.5)
Emisiuni luni, 8 mai 2017, 06:00

[AUDIO] La Serile Radio Cluj, Ora de limba română! (ep.5)

Ora de limba română, ediţia din 3 mai. Din nou la microfon şi… la catedră prof. univ. dr. emerit G.G. Neamțu și conf. univ. dr. Daiana...

[AUDIO] La Serile Radio Cluj, Ora de limba română! (ep.5)
cuibus_neamtu
Emisiuni joi, 4 mai 2017, 13:41

[AUDIO] La Serile Radio Cluj, Ora de limba română! (ep.4)

UPDATE: Aici şi acum puteţi asculta înregistrarea emisiunii din data de 19 aprilie.     Ora de limba română, la Serile Radio Cluj,...

[AUDIO] La Serile Radio Cluj, Ora de limba română! (ep.4)
La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română! (ep.3)
Emisiuni miercuri, 22 martie 2017, 15:53

La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română! (ep.3)

  UPDATE: 23.03: Aici şi acum puteţi asculta înregistrarea audio de la „Ora de limba română” cu prof.dr.emerit G.G. Neamţu şi...

La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română! (ep.3)
Emisiuni joi, 9 martie 2017, 15:14

La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română!

După ora 20:00, în a doua ediţie a emisiunii moderate de Dan Moşoiu, la microfon şi … la catedră se vor afla din nou prof. univ. dr. emerit...

La Serile Radio Cluj vă reîntâlniţi cu Ora de limba română!
Emisiuni miercuri, 22 februarie 2017, 15:49

Ora de limba română la Serile Radio Cluj

Astăzi, la Serile Radio Cluj, debutează Ora de limba română! După ora 20:00, într-o emisiune moderată de Dan Moşoiu, la microfon şi …...

Ora de limba română la Serile Radio Cluj
Emisiuni marți, 31 ianuarie 2017, 06:00

Pilotul Simone Tempestini vine în direct la matinal

Marți, 31 ianuarie, în emisiunea Bună dimineața vine în direct dublul campion național la raliuri Simone Tempestini. La 22 de ani a câștigat...

Pilotul Simone Tempestini vine în direct la matinal
Emisiuni joi, 5 ianuarie 2017, 10:24

Dirijorul francez Georges Pretre printre stele

Georges Pretre, dirijorul preferat al Mariei Callas, a murit miercuri, 4 ianuarie, la vârsta de 92 de ani, după mai bine de 70 de ani de carieră...

Dirijorul francez Georges Pretre printre stele