Ascultă Radio România Cluj Live

Noul Mers al Trenurilor 2015 – 2016

CFR Călători informează că, începând cu data de 13 decembrie a.c., va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2015-2016, care va fi valabil până la data de 10 decembrie 2016.

Noul Mers al Trenurilor 2015 – 2016
Foto: Mersul trenurilor

Articol editat de Carmen Sas, 13 decembrie 2015, 11:31

Mersul trenurilor

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orariilor şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile.

Zilnic se vor afla în circulaţie peste 1200 de trenuri, în funcție de perioada din an:

  • Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (Staţiunile Straja şi Parâng). În plus, prin oferta tarifară Trenurile Zăpezii, în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2016, se vor acorda reduceri la bilete între 25% şi 56%.
  • Trenurile Soarelui vor asigura în perioada sezonului estival 2016 legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

 În Traficul intern

Din data de 13 decembrie a.c. se vor acorda reduceri la bilete între 30% şi 50% la unele trenuri InterRegio de pe rutele: Bucureşti – Craiova, Galaţi – Brăila, Braşov – Iaşi, Caracal – Craiova, Oradea – Satu Mare, Oradea – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Beclean pe Someş, Piatra Olt – Craiova, Suceava- Ilva Mică, Cluj Napoca- Ilva Mică şi retur. Totodată, la anumite trenuri InterRegio se vor aplica tarife de tren Regio, atât la bilete cât şi la abonamente.

 În anul 2016, CFR Călători va menţine în circulaţie trenurile pe rutele de pe care au ieşit operatorii feroviari privaţi: Golești – Câmpulung – Parcul Krețulescu, Alexandria – Zimnicea, Caracal – Corabia, Târgoviște – Pietroșița, Timișoara Nord – Jimbolia, Târgu Neamț – Pașcani, Sighișoara – Odorhei, Remetea Mică – Timişoara Nord, Curtea de Argeș – Pitești, Hunedoara – Simeria, Turnu Măgurele – Roșiori Nord şi Cugir – Șibot – Teiuş.

 Reduceri/achiziţionări bilete:

CFR Călători acordă importante reduceri în funcţie de perioada de anticipaţie cu care este achiziţionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipaţie de 6 zile şi ajung până la 25% pentru anticipaţia de peste 21 de zile. Reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie se cumulează cu reducerea de 5% acordată pentru toate biletele cumpărate online. Pentru celelalte tipuri de reduceri şi pentru facilităţile de călătorie acordate prin acte normative: elevi, studenți, pensionari  etc, călătorii sunt rugaţi să consulte website-ul nostru, www.cfrcalatori.ro, secţiunea Tarife şi Oferte Naţionale.

Distribuția de bilete se asigură prin următoarele canale: online, staţii, agenţii, automate de vânzare și distribuitori autorizați cu care există parteneriate de vânzare bilete.

În Traficul transfrontalier internațional

Începând din data de 13 decembrie 2015, rezervarea locurilor va fi opţională la vagoanele clasă de la toate trenurile internaţionale dintre România şi Ungaria.

De la aceeaşi dată, CFR Călători va introduce o nouă ofertă comercială „CFR–MAV Regio” pentru călătoriile internaţionale prin frontiera Valea lui Mihai.

Din 1 ianuarie 2016, oferta Interrail Global Pass va fi valabilă şi pe parcursul ţării de rezidenţă, pentru o călătorie dus-întors.

Şi în anul 2016, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens) și Sofia.

De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din: Timişoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

 

==================

Trenurile de pe ruta București Nord – Constanţa vor avea durate de parcurs reduse, de aproximativ 2 ore.

Pe de altă parte, vor continua lucrările de reabilitare a tronsonului feroviar Sighișoara – Curtici pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers care va avea efect direct în diminuarea capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări) și posibile întârzieri accidentale.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2015-2016” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 13 lei. Deoarece conţinutul poate fi actualizat, rugăm călătorii să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

 

Redacţia

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI.

 

Magazin de panificație, închis de Protecţia Consumatorilor
Social joi, 18 aprilie 2024, 17:28

Magazin de panificație, închis de Protecţia Consumatorilor

Acţiunea de control a avut loc la societatea Santec Satu Mare, care produce şi comercializează produse de panificaţie şi patiserie.   În...

Magazin de panificație, închis de Protecţia Consumatorilor
Primul centru de consiliere antidrog destinat adolescenţilor
Social joi, 18 aprilie 2024, 17:03

Primul centru de consiliere antidrog destinat adolescenţilor

Serviciile sunt oferite gratuit, iar de ele pot beneficia şi tineri din afara Bucureştiului. Ei vor primi ajutor de la psihologi, asistenţi...

Primul centru de consiliere antidrog destinat adolescenţilor
Destăinuirile unor foști consumatori de droguri
Social joi, 18 aprilie 2024, 16:54

Destăinuirile unor foști consumatori de droguri

Tinerii au primit informații despre riscurile asociate consumului de droguri, efectele acestora asupra sănătății și vieții sociale, despre...

Destăinuirile unor foști consumatori de droguri
Prea multe mame minore în județul Sălaj
Social joi, 18 aprilie 2024, 12:42

Prea multe mame minore în județul Sălaj

Unele dintre acestea sunt la al doilea sau chiar al treilea copil, conform datelor prezentate, joi, 18 aprilie, de șefa Direcţiei de Sănătate...

Prea multe mame minore în județul Sălaj
Social joi, 18 aprilie 2024, 12:32

Legea împotriva sălilor de jocuri de noroc nu rezolvă dependența

Sorin Constantinescu, consultant în domeniul jocurilor de noroc şi fost consilier guvernamental a explicat că actul normativ lasă o mulţime de...

Legea împotriva sălilor de jocuri de noroc nu rezolvă dependența
Social joi, 18 aprilie 2024, 09:20

Angajaţii din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului intră în grevă

Ei solicită Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% și acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, se...

Angajaţii din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului intră în grevă
Social miercuri, 17 aprilie 2024, 18:36

Români blocați pe Aeroportul Internaţional Dubai (UPDATE)

UPDATE, ora 13:00 20 de turiști români care participau la un festival în Dubai nu s-au putut întoarce în țară din cauza inundațiilor care au...

Români blocați pe Aeroportul Internaţional Dubai (UPDATE)
Social miercuri, 17 aprilie 2024, 17:51

Legea privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, promulgată

Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 150.000 lei la 200.000 lei şi confiscarea sumelor...

Legea privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, promulgată