Ascultă Radio România Cluj Live

După carne, OMS a „pus ochii” și pe cafea

Cafeaua se va afla şi ea printre substanţele „anchetate” de IARC, agenţia OMS pentru cercetarea tumorilor, care a introdus carnea roşie şi cea procesată pe lista produselor cancerigene.

După carne, OMS a „pus ochii” și pe cafea

Articol editat de cristina.rusu, 31 octombrie 2015, 06:00

Potrivit site-ului agenţiei, următoroarele studii programate vor acoperi o gamă largă de produse chimice utilizate în industrie pentru ca apoi, la sfârșitul lunii mai 2016, să se analizeze efectele mai mult sau mai puţin dăunătoare ale „cafelei și altor băuturi fierbinţi”.

În săptămâna cuprinsă între 2 și 9 februarie 2016, va analiza o listă preliminară de șapte compuşi, inclusiv o clasă de bisfenoli deja cunoscută pentru faptul că interferează cu anumiţi hormoni umani, dimetilformamidă, unul din principalii solvenți utilizați în reacțiile chimice, și hidrazina, care printre alte utilizări este folosită şi la propulsia anumitor tipuri de rachete.

În perioada cuprinsă între 24 și 31 mai 2016, experții IARC se vor ocupa de tema: „Cafeaua, ceaiul și alte băuturi foarte calde”.

Pentru această cercetare, faza de colectare a datelor, în care oricine poate semnala studii științifice privind efectul cancerigen al produselor analizate, se va închide la data de 22 aprilie, urmând ca experții să evalueze informaţiile până la 25 septembrie.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate