Ascultă Radio România Cluj Live

DreamHack Cluj-Napoca 2015

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie 2015 se desfășoară pentru prima dată la Cluj-Napoca, în cei 21 ani de la prima ediție, DreamHack!

DreamHack
Foto: DreamHack

Articol de , 23 octombrie 2015, 16:13 / actualizat: 5 noiembrie 2015, 10:32

DreamHack este un brand internațional, lansat în Suedia, în 1994.

Este cel mai mare festival digital din România. Este festivalul care adună unele dintre cele mai prestigioase turnee de sport electronic din Europa și chiar din lume. A început ca un simplu LANParty în 1994 în Suedia. În prezent se remarcă prin cele două ediții anuale la Jönköping: DreamHack Summer în iunie și DreamHack Winter în noiembrie.

Evenimentele reprezintă o platformă pentru eSport incluzând și zone de divertisment. DreamHack se mai organizează în Marea Britanie, Spania, Franța și România.

A intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare LAN (Local Area Network) care a avut cele mai multe calculatoare conectate.

Astăzi, DreamHack se desfășoară în Suedia, Germania, Anglia, Spania, SUA, Franța și România. PGL a reușit să facă din DreamHack România cel mai mare după cel din țara de origine, Suedia.

DreamHack are cinci ediții de succes în România, doar în București până acum, unde au venit peste 25.000 de spectatori la cea mai recentă ediție în primăvară și peste 400 de jucători.

De ce la Cluj Napoca?

În această toamnă, după cinci mari succese în Capitală, este prima ieșire din București, și am ales Clujul pentru o grămadă de motive, printre care se numără comunitatea mare de tineri, Sala Polivalentă nouă și modernă, succesele orașului în inovație, performanțele locale în tehnologie. Este pe drept cuvânt, Capitala Europeană a Tineretului, este inima Transivaniei și orașul cu cel mai înalt nivel de trai din România.Venim la Cluj pentru că suntem convinși că merită să aibă evenimente la fel de mari ca marile orașe din Occident. Pentru prima dată de când PGL organizează festivaluri de eSports, la Cluj-Napoca se întâmplă minunea unui Major, adică cel mai mare turneu de CS:GO din lume. (Adriana Nica – PR Manager PGL)

DreamHack este echivalentul jocurilor olimpice – adună turnee din mai multe sporturi electronice, iar de departe cel mai important este Major.

România este a patra țară din lume care organizează un turneu Major cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Major este rangul cel mai înalt acordat de compania americană Valve, proprietara jocului, turneelor profesioniste CS:GO. Este ceea ce reprezintă Grand Șlem pentru tenis.

România va organiza pentru prima dată în istoria sa, un turneu Major de Counter-Strike: Global Offensive, fiind a patra țară din lume după Germania, Suedia și Polonia care au avut un turneu de asemenea anvergură.

Turneul Major CS:GO oferă remii de 250.000 de dolari pentru care vor concura 16 echipe de profesioniști – vedetele mondiale – cele mai celebre echipe din lume.

Suntem foarte entuziasmați să aducem următorul turneu CS:GO Major la DreamHack Cluj-Napoca. Împreună cu PGL vom avea ocazia să producem un spectacol de patru zile pe scenă pentru fanii români ai sporturilor electronice care sunt incredibili. Alături de PGL vom crea o producție unică în domeniul esports, care în cele din urmă se va dovedi a fi cel mai memorabil eveniment CS:GO din toate timpurile. (Tomas Lyckedal – Business Development Director DreamHack Suedia)

Prin urmare, fanii CS:GO vor avea ocazia să urmărească pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, cele mai bune 16 echipe din lume în drumul lor către titlul de campioni, într-o producție excepțională semnată de PGL.

DreamHack este adus în România de către PGL, organizație cu 13 ani de experiență în organizarea de evenimente naționale și internaționale de sporturi electronice.

PGL, divizia de eSports a ComputerGames.ro, s-a înființat în 2002 și se ocupă în principal cu organizarea de evenimente naționale și internationale în acest domeniu, pe cont propriu sau împreună cu parteneri internaționali. Începând din 2002, PGL a găzduit competiții, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG. În același timp, a susținut scena locală de eSport prin propriile campionate, care în cele din urmă s-au contopit sub brandul Romanian eSport Championship. Studiourile PGL fac transmisiuni în mai multe limbi, dar și coverage pentru ligi și evenimente esports din întreaga lume, inclusiv DreamHack, The International și Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF. În 2015, PGL a organizat cu succes PGL CS:GO Championship Series Kick-off Season și a găzduit în studio-urile sale transmisiunea în limba engleză pentru calificările turneului The International 5.

PGL Cosplay Open

Toți fanii jocurilor video, dar nu numai, știu ce însemană Cosplay – parada costumelor confecționate de fani, după modelul personajelor din video games și seriale. Pentru prima dată în România, Cosplayerii pot câștiga premii în valoare totală de 8.000 de dolari. Și asta doar la Cluj-Napoca, în cadrul festivalului DreamHack Cluj-Napoca 2015.

PGL Winter Tavern Tales: Turneul de Hearthstone cu premii de 25.000 de dolari.
Este a doua ediție a competiției Tavern Tales.

PGL organizează la DreamHack Cluj-Napoca 2015, calificările naționale pentru singura competiție pe națiuni la sporturi electronice. Dacă marile turnee de eSports sunt un fel de Liga Campionilor la fotbal, adică adună cluburi/organizații, Campionatul Mondial adună selecționatele naționale, dacă e să facem comparația cu fotbalul. Anul acesta, Campionatul Mondial se desfășoară în decembrie, la Seul și are 3 discipline de sport electronic, adică 3 jocuri: Hearthstone, League of Legends și Counter-strike.

DOTA 2 la DreamHack Cluj-Napoca 2015: PGL Winter Ancients of War oferă premii de 5.000 de dolari.

DOTA 2, unul dintre cele mai îndrăgite titluri eSport din România, vine la DreamHack Cluj-Napoca 2015 cu o competiție dedicată în exclusivitate echipelor autohtone. PGL Winter Ancients of War va oferi premii de 5.000 de dolari celor mai talentate echipe DOTA 2.

Vor fi două runde de calificări cu câte 32 de echipe fiecare, iar cele patru echipe finaliste se vor lupta pentru premii și titlu de campioană pe scena de la DreamHack Cluj-Napoca 2015.

Prima rundă de calificări:
Înscrieri: 28 septembrie – 5 octombrie. Disputarea online a meciurilor: 7-8 octombrie

A doua rundă de calificări:
Înscrieri: 7-14 octombrie Disputarea online a meciurilor: 16-17 octombrie

Distribuirea premiilor:
Locul I – 2500 USD
Locul II – 1250 USD
Locul III – 750 USD
Locul IV – 500 USD
Înscrierile și informațiile sumplimentare vor fi disponibile în scurt timp pe site-urile oficiale www.dreamhack.ro și www.pgl.ro.

Acestea sunt doar competițiile de sport electronic, însă DreamHack are multe alte atracții mari.

Zona de BYOC – Bring Your Own Computer. O zonă unde vizitatorii vin cu propriile echipamente și se joacă în marea rețea DreamHack
Competiții de 1v1 – acele turnee organizate special pentru categoria de vizitatori care cumpără bilete în această zonă. Ei se pot întrece în sporturi electronice cu alți vizitatori și pot câștiga pe lângă recunoașterea performanței, și premii consistente
Zone speciale nu doar de jocuri, ci și de produse din jocuri.
Standurile partenerilor, unde au loc lansări de produse de gaming, testarea unor gadget-uri de ultimă generație și multe alte surprize.

DreamHack Cluj-Napoca 2015 este unul dintre evenimentele organizate în cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

Bilete și abonamentele DreamHack Cluj-Napoca 2015 pot fi cumpărate de pe shop.computergames.ro se găsesc și pe bilete.ro, MyTicket.ro, în magazinele Germanos, Inmedio, din oficiile Poștei Române, librăria Mihai Eminescu, caseriile Metrou Unirii 1 și Palatul Copiilor București.

 

Redacția
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.

 

Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?
Cluj Capitala tineretului 2015 marți, 22 septembrie 2015, 13:18

Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?

UNTOLD anunță deschiderea perioadei de pre-înregistrări pentru bilete la ediția 2016 a festivalului. UNTOLD pune și pentru ediția 2016 fanii...

Cine vrea bilete la UNTOLD 2016?
Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”
Cluj Capitala tineretului 2015 marți, 15 septembrie 2015, 17:01

Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”

O altfel de piaţă volantă va fi organizată miercuri, 16 septembrie, în municipiul Cluj-Napoca. Începând de dimineaţă, de la ora 9:00, în...

Clujenii sunt invitaţi „La Piaţa Mobilă”
poze untold
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 10 septembrie 2015, 12:11

Cine sunt câștigătorii concursului Day 15 august ?

„Capture the sould of Transylvania / Surprinde sufletul Transilvaniei” a fost provocarea lansată pentru luna august de echipa Day 15...

Cine sunt câștigătorii concursului Day 15 august ?
intalnirea tinerilor
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 3 septembrie 2015, 06:00

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa

Sunt aşteptaţi cca 6.000 de participanţi, din 17 ţări, precum şi înalte feţe bisericeşti, în frunte cu patriarhul BOR, PF Daniel. Sunt...

Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa
Cluj Capitala tineretului 2015 luni, 31 august 2015, 15:56

Lord of the Dance – Dangerous Games la Cluj Napoca!

După 20 de ani de spectacol și succes, Michael Flatley prezină un show cu totul nou, un spectacol de excepție ce a cucerit deja publicul...

Lord of the Dance – Dangerous Games la Cluj Napoca!
Cluj Capitala tineretului 2015 joi, 20 august 2015, 11:10

Cortul tineretului în centrul Clujului

Titlul de Capitală Europeană a Tineretului este acordat de Forumul European al Tineretului, o platformă care grupează aproape o sută de...

Cortul tineretului în centrul Clujului
Cluj Capitala tineretului 2015 sâmbătă, 15 august 2015, 08:07

+15.000 de portrete compun The Untold Faces 2015. Jurizarea

The Untold Faces este denumirea proiectului Day 15 august și reprezintă mai mult decât un simplu concurs foto. Prin această inițiativă, echipa...

+15.000 de portrete compun The Untold Faces 2015. Jurizarea
Cluj Capitala tineretului 2015 miercuri, 29 iulie 2015, 13:59

The Untold Faces

Pentru luna august, echipa Day 15, în parteneriat cu UNTOLD Festival, organizează concursul de fotografie de portret „The Untold Faces”! Două...

The Untold Faces