Ascultă Radio România Cluj Live

Strongman Champions League la Sibiu

După două zile de încercări herculeene, letonianul Dainis Zageris a câştigat etapa din România a Strongman Champions League, competiţia celor mai puternici oameni din lume, care a avut loc pentru a doua oară la Sibiu.

Silvana Armat 2
Foto: Silvana Armat 2

Articol editat de cristina.rusu, 21 septembrie 2015, 18:00

Acesta a ieşit la egalitate de puncte cu polonezul Krszystof Radzikowski. Competiţia va fi transmisă pe canalele Eurosport 1 şi 2 în luna octombrie.

Dainis Zageris a fost desemnat câștigătorul etapei din Sibiu a “Strongman Champions League”, competiție sportivă ce a avut loc în acest weekend în Piaţa Mare.

La finalul celor şapte probe de concurs, letonianul a înregistrat acelaşi număr de puncte cu polonezul Krszystof Radzikowski, campionul de anul trecut, de la Sibiu.

Cum amândoi erau câştigătorii câte unei probe, departajarea s-a făcut după numărul de locuri secunde obţinute de aceştia, letonianul primind astfel titlul de cel mai puternic om al etapei din România.

Pe locul 3, la distanţă de doar jumătate de punct de primii doi clasaţi, s-a aflat olandezul Alex Moonen, urmat de bulgarul Stojan Todorchev, pe locul 4, cu 58 de puncte.

Estonianul Lauri Nami, care conducea după prima zi concursul de la Sibiu, a trebuit să se mulţumească cu locul 8, după ce s-a accidentat la ultima probă din prima zi, The Wheel Flip, suferind o ruptură la tendonul lui Achile. Deşi avea piciorul în ghips, sportivul nu a renunţat, duminică, 20 septembrie, să îşi încerce forţele în cadrul celor trei probe rămase, având de fiecare dată susţinerea publicului prezent.

Şapte probe de foc:

În prima zi a competiţiei, cei 12 atleţi au fost nevoiţi să concureze pe o căldură insuportabilă. Cu toate acestea, prima probă a competiţiei, Hercules Hold Cars, în care concurenții trebuiau să țină cât mai mult timp două mașini, urcate pe două rampe de 5.5 m lungime și 1 m înălțime, în suspensie, a părut floare la ureche pentru majoritatea concurenţilor.

Bulgarul Stojan Todorchev a reuşit să câștige Hercules Hold Cars cu timpul de 30,11 secunde. Cea de-a doua probă, Log Lift, în care sportivii trebuie să ridice deasupra capului o greutate de 115 – 140 de kg, a fost câştigată de Krszystof Radzikowski, cu nu mai puţin de 8 repetări.

Penultima probă a zilei, Bus Pull, a fost câştigată de Lauri Nami, cu 13,8 m.

Ultima probă a zilei s-a dovedit şi cea mai grea, atât din cauza oboselii atleţilor, cât şi a căldurii în care au trebuit să concureze, trei dintre aceştia suferind accidentări, cea mai gravă fiind a estonianului Lauri Nami, care şi-a rupt tendonul lui Achile.

În a doua zi a concursului, vremea a fost mai blândă şi soarele s-a ascuns printre nori, astfel că atleţii nu au avut mari probleme în a-şi măsura forţele. În prima probă, concurenţii au trebuit să ridice o mașină, din partea din spate, de cât mai multe ori cu putință, înainte de expirarea celor 75 secunde. La cea de-a doua probă, Forward Hold, sportivii trebuiau să ţină o greutate de 30 kg paralel cu solul, cu brațele drepte.

Campionul probei s-a dovedit a fi Alex Moonen, care a reuşit să țină greutatea în aer cel mai mult timp. Ultima încercare, Frame walk, presupunea ca sportivii să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăți totalizând 300 de kg pe un traseu de 30 de metri, într-un timp limită de 60 de secunde.

Martin Wildauer, campionul mondial în exerciţiu, ce îşi revine dintr-o gravă accidentare, aproape a repetat întreg traseul după ce a finalizat proba, spre încântarea spectatorilor, obţinând un timp excelent.

Cu toate acestea, ultima probă a fost adjudecată de bulgarul Stojan Todorchev, cu timpul de 20,3 secunde.

Clasamentul final al etapei din România:

1 Dainis Zageris (Letonia) 60 puncte
2 Krszystof Radzikowski (Polonia) 60 puncte
3 Alex Moonen (Olanda) 59,5
4 Stojan Todorchev (Bulgaria) 58
5 Martin Wildauer (Austria) 50,5
6 Jarno Kirselä (Finlanda) 48,5
7 Daniel Gracia (Gibraltar) 47
8 Lauri Nami (Estonia) 40
9 Mark Jeanes (Tara Galilor) 40
10 Claudiu Holeleu Groza (Romania) 25,5
11 Alex Arginteanu (Romania) 18
12 Mutasem Srieh (Romania) 10

Alături de cei nouă atleţi internaţionali, au participat și trei sportivi români: Alexandru Arginteanu, Claudiu Groza și Mutasem Srieh. Așa cum era de așteptat, cei trei au primit cele mai multe aplauze și încurajări din partea spectatorilor, mai ales pentru curajul și determinarea de a concura cu cei mai puternici oameni din lume, sportivi profesionişti care participă frecvent la acest gen de competiții.

 

Redacția

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI

 

O gorilă de la Zoo Berlin a împlinit 67 de ani
Diverse marți, 16 aprilie 2024, 18:16

O gorilă de la Zoo Berlin a împlinit 67 de ani

Această gorilă, care este femelă şi se numeşte Fatou, s-a născut în sălbăticie şi trăieşte la Zoo Berlin din 1959.   Ea a primit de...

O gorilă de la Zoo Berlin a împlinit 67 de ani
Cimitir transformat în fermă solară!
Diverse marți, 16 aprilie 2024, 12:58

Cimitir transformat în fermă solară!

Cimitirul este situat pe turbării (turbăria este un tip de zonă umedă ale cărui soluri constau din materie organică provenită din plante în...

Cimitir transformat în fermă solară!
Lucrări în grădină, în luna aprilie
Diverse luni, 15 aprilie 2024, 15:27

Lucrări în grădină, în luna aprilie

Este și momentul potrivit pentru cultivarea mărarului, a soiurilor de varză pentru producție timpurie, dar și a cartofilor, rădăcinoaselor...

Lucrări în grădină, în luna aprilie
Accidentul vascular cerebral, favorizat de schimbările climatice?
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 17:00

Accidentul vascular cerebral, favorizat de schimbările climatice?

Cercetătorii au examinat 30 de ani de dosare medicale pentru mai mult de 200 de țări și teritorii și au evaluat numărul de decese cauzate de...

Accidentul vascular cerebral, favorizat de schimbările climatice?
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 12:00

Paracetamolul se poate prescrie femeilor însărcinate

Paracetamolul este unul dintre cele mai comune analgezice și unul dintre puținele pe care medicii le permit femeilor însărcinate să le...

Paracetamolul se poate prescrie femeilor însărcinate
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 00:00

Despre Steaua Polaris sau Steaua Nordului

Pentru cei din emisfera nordică, steaua Polaris, cunoscută și sub numele de Steaua Nordului, a îndeplinit perfect acest rol.   Cu toate...

Despre Steaua Polaris sau Steaua Nordului
Diverse sâmbătă, 13 aprilie 2024, 12:00

Cea mai recentă nebunie de pe reţelele sociale

A fost botezată „cosmeticorexia”, noua obsesie a fetelor, chiar și a celor cu vârste sub zece ani, pentru îngrijirea pielii.   Practic,...

Cea mai recentă nebunie de pe reţelele sociale
Diverse sâmbătă, 13 aprilie 2024, 00:00

De ce a fost concediat un angajat al unui muzeu?

Conducerea Pinakothek der Moderne, care expune lucrări de artă contemporană din secolele XX și XXI, a observat că unul dintre angajații săi a...

De ce a fost concediat un angajat al unui muzeu?