Ascultă Radio România Cluj Live

Târgul Gaudeamus Litoral își deschide porțile, în august, pe faleza Radio Vacanţa

Lectura de vacanță la malul mării, a devenit o tradiție în ultimii ani, iar Târgul Gaudeamus Litoral din stațiunea Mamaia este unul dintre cele mai așteptate și mai de succes evenimente culturale estivale.

Gaudeamus litoral Radiovacanta
Foto: Gaudeamus litoral, Radiovacanta

Articol de , 12 august 2015, 15:42

Ajuns la cea de-a VII-a ediție, Târgul Gaudeamus Litoral din cadrul Caravanei Gaudeamus „Carte de învățătură” 2015, organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa, se pregătește să își deschidă din nou porțile pentru iubitorii de carte.

Organizat în incinta unui pavilion expoziţional mobil, la Mamaia, pe faleza din faţa Radio Vacanţa, Târgul Gaudeamus Litoral se va desfășura în perioada 13 – 17 august.

Întâlniri de poveste cu editori, scriitori, critici, oameni de cultură Dar iată cu ce îi îmbie organizatorii pe cititorii estivali: „Aveţi nevoie de un răgaz pentru a vă adăposti de soarele dogoritor? Noi vă oferim alternativa unui eveniment dinamic şi interactiv, cu invitaţi joviali şi puşi pe vorbă: autori, editori, traducători, critici literari, cu toţii mari iubitori de literatură, dar şi de vacanţă! Biblioteca de acasă a devenit neîncăpătoare? Noi vă aşteptăm să donaţi cărţi, în campania de donaţie de carte care va avea loc la Târgul Gaudeamus Litoral 2015: volumele donate de vizitatorii şi expozanţii Târgului vor fi distribuite către biblioteci rurale din Dobrogea”.

Vor fi cinci zile pline cu… cărţi proaspete şi îmbietoare, dar şi cu evenimente culturale şi concursuri cu premii atractive pentru public.

În bătaia brizei mării programul evenimentelor care se vor derula la Mamaia, pe faleza Radio Vacanța, în cadrul Târgului Gaudeamus Litoral, este, cu siguranță, deosebit de atractiv. Ce poate fi mai relaxant și mai agreabil pentru adevărații iubitori de carte decât să participe la întâlniri de poveste, în bătaia brizei mării, cu scriitori, editori, oameni de cultură și artă, în cadrul unor lansări editoriale de excepție, cât și al altor evenimente culturale?! Organizatorii anunță, dealtfel, că zilnic, în intervalul 13 – 17 august, începând cu ora 19.00, publicul estival este invitat să vizioneze proiecţii ale lucrărilor reunite sub titulatura „Dobrogea sentimentală”, aparţinând unor elevi ai şcolilor de fotografie din Constanţa.

Pentru cititorii estivali care vor să se bucure de activitățile culturale speciale organizate în cadrul Târgului Gaudeamus Litoral, iată care este programul evenimentelor:

Joi, 13 august

Deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a Târgului Gaudeamus Litoral 2015 se va face joi, 13 august, la ora 17.00, pe faleza Radio Vacanța. Debutul unei noi ediții a târgului va fi marcat printr-un moment artistic oferit de Fanfara RAJA „Muzica Apelor“. De la ora 19.00, Radio România Constanța și Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada“ prezintă o proiecție video intitulată „Dobrogea sentimentală“, cu lucrări ale elevilor claselor de fotografie coordonate de profesor Iulia Gheorghe. Tot în prima zi a târgului, în intervalul orar 20.00 – 22.00, este programată și o lansare de carte a Editurii Eikon.

 Vineri, 14 august

Programul manifestărilor continuă și vineri, 14 august, de la ora 18.00, când Radio România Constanța prezintă, în cadrul târgului, lansarea volumelor: „Duminica păpădiei“ (versuri) de Mihaela Meravei, publicat de Editura Ex Ponto, 2015, „De ce iubim?“ şi „Iubirea urcă muntele“ (romane), de Diana Dobriţa Bîlea. Tot la Gaudeamus, în aceeași zi, de la ora 19.00, Radio România Constanța prezintă o proiecție video „Dobrogea sentimentală“, purtând semnătura artistului fotograf Bebe Pitei. Între orele 20.00 – 22.00 este programată o lansare de carte a Editurii Eikon.

 Sâmbătă, 15 august

În data de 15 august, de la ora 19.00, Radio România Constanța organizează din nou o proiecție video din seria „Dobrogea sentimentală“, semnată de fotograful Lucia Tarase. În intervalul orar 20.00 – 22.00, va avea loc o nouă lansare de carte marca Editurii Eikon.

Duminică, 16 august

De la ora 18.00, Radio România Constanța și Clubul Artelor „Solteris“ Mangalia prezintă noi apariții editoriale. De la ora 19.00, Radio România Constanța organizează o nouă proiecție video „Dobrogea sentimentală“, semnată de fotograful Vladimir Brişcaru, profesor de fotografie la şcoala Foto Profesional Constanţa. Tombola Gaudeamus este programată de la ora 19.30, iar între orele 20.00 – 22.00, publicul iubitor de lectură este invitat la o nouă lansare de carte a Editorii Eikon.

Luni, 17 august

17 august –  ultima zi a târgului de la mare – este dedicată de Radio România Constanța, de la ora 17.30, partenerilor media ai Târgului Gaudeamus Litoral, care vor avea prilejul să se prezinte în fața publicului. Printre partenerii media ai ediției 2015 a Târgului Gaudeamus Litoral se numără și ziarul online www.101stiri.ro.

Trofeele Târgului Gaudeamus Litoral 2015

Tot luni, 17 august, de la ora 18.00, are loc decernarea Trofeelor Târgului Gaudeamus Litoral 2015, moment marcat prin muzică militară interpretată de Fanfara Forțelor Navale.

De la ora 19.00, în cadrul ultimei zi de târg, Radio România Constanța prezintă publicului o nouă proiecție video: „Dobrogea sentimentală“, iar între orele 20.00 – 22.00, este programată o lansare de carte a Editurii Eikon.

Readacția

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days
Stiri Radio Romania luni, 13 noiembrie 2023, 15:51

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days

Radio România organizează, în zilele de 16 şi 17 noiembrie a.c., în parteneriat cu ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), conferința Media...

Profesioniști media din Europa și Asia participă la conferința Media & Culture Days
Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)
Stiri Radio Romania luni, 13 noiembrie 2023, 12:50

Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)

În programul Centenar Monica Lovinescu, vocea demnității Teatrul Național Radiofonic prezintă la Radio România Cultural premiera absolută...

Premieră absolută – Între câine și lup (Monica Lovinescu 100)
O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online
Stiri Radio Romania sâmbătă, 4 noiembrie 2023, 12:28

O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online

O nouă colecţie de spectacole sonore ale Teatrului Naţional Radiofonic a fost lansată pe platforma eteatru.ro, o colecție alcătuită cu...

O nouă colecţie de spectacole sonore a Teatrului Naţional Radiofonic, lansată pe o platformă online
Câștigătorii premiilor Galei Radio România
Stiri Radio Romania joi, 2 noiembrie 2023, 10:22

Câștigătorii premiilor Galei Radio România

Radio România a sărbătorit, la 1 noiembrie, 95 de ani de existență neîntreruptă. Cu acest prilej, Gala Radio România a premiat excelența în...

Câștigătorii premiilor Galei Radio România
Stiri Radio Romania luni, 30 octombrie 2023, 13:12

Gala Radio România, Performanța în 12 categorii | VIDEO

Tribut adus performanței individuale și colective, Gala Radio România aduce în prim-plan 60 de nominalizări remarcabile în 12 domenii de...

Gala Radio România, Performanța în 12 categorii | VIDEO
Stiri Radio Romania luni, 30 octombrie 2023, 11:32

La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența

De la Cultură și Arte, Educație, Inovare și Științe, Multiculturalitate, Sănătate, Mediu, la Campanii Sociale, Inițiative Locale, Tradiții...

La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența
Stiri Radio Romania luni, 30 octombrie 2023, 09:18

Caravana Gaudeamus Radio România – ultima oprire din acest an, la Timișoara!

Ultima ediție din acest an a Caravanei Gaudeamus Radio România se va desfășura între 1 și 5 noiembrie în Capitala Culturală Europeană,...

Caravana Gaudeamus Radio România – ultima oprire din acest an, la Timișoara!
Stiri Radio Romania marți, 24 octombrie 2023, 12:04

Gala Radio România

Gala Radio România reprezintă o inițiativă distinctivă, bazată pe fundamentele memoriei culturale specifice Radio România și care își face...

Gala Radio România