Ascultă Radio România Cluj Live

Cinci motive pentru a consuma castraveți

Castraveții sunt vedetele verii și intră pe lista superalimentelor sănătoase pe care trebuie să le consumăm în cantități nelimitate în sezon.

castraveti
Foto: castraveti

Articol editat de , 20 iunie 2015, 06:00

Castravetele hidratează rapid organismul. Este format din 95% apă, ceea ce îl face un aliment ideal pe timp de vară. În plus, detoxifică și revigorează organismul prin vitaminele B pe care le conține. Câteva felii de castravete pot substitui o cafea și o apă plată. Castravetele conține vitamina A, vitamina C și lignani, niște substanțe cu rol dovedit de reducere a riscului apariției unor anumite tipuri de cancer de sân, ovarian sau de prostată.

În plus, în castravete găsești și luteină sau betacaroten, care au un rol antioxidant, magneziu și potasiu cu rol în reglarea tensiunii arteriale. Unele cercetatări au dovedit că sterolii conținuți de coaja castraveților ajută la reducerea colesterolului. Castravetele poate înlocui cu succes guma de mestecat sau apa de gură. Fitochimicalele pe care le conține castravetele distrug bacteriile răspunzătoare de apariția mirosului neplăcut din gură.

Castravetele ajută la digestie și la scăderea în greutate, în primul rând, pentru că are un conținut mare de apă și fibre și, în al doilea rând, pentru că are un număr mic de calorii. 100g de castraveți este echivalentul a doar 15 calorii.

Castravetele este un remediu sănătos pentru mahmureală. Partea bună este că poți să aplici „tratamentul minune” înainte să mergi la culcare. Ca să eviți starea de rău dată de mahmureală a doua zi, poți să consumi seara câteva felii de castravete. Conținutul de vitamine B și electroliți te ajută să refaci nutrienții pierduți în alcoolul consumat la petrecere.

 

RADOR
Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate