Ascultă Radio România Cluj Live

Ouăle înlocuite de alte alimente

Oul este un aliment destul de des întâlnit în meniurile noastre. Există persoane care au reacții neplăcute dacă mănâncă ouă. Alergia la ouă este una din cele mai cunoscute tipuri de afecțiuni alergice și apare mai ales la copii. Ouăle spun specialiştii pot fi înlocuite de alte alimente.

Ouăle înlocuite de alte alimente

Articol editat de , 1 aprilie 2015, 06:00

Persoanele care nu vor să consume deloc ouă pot alege produse care sunt preparate din lapte de soia sau făină de năut. După cum se știe, ouăle sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară.

Există o mare diversitate de produse care au în compoziția lor și ouă, ca de exemplu: pâine, paste, produse de patiserie, maioneză, sosuri, cârnați, înghețata, prăjiturile cu glazură și creme.

Pentru prăjituri specialiştii ne recomandă iaurtul și fructele care pot da savoare aluatului și pot înlocui foarte bine oul. Se pot alege legumele și fructele pasate, mai ales bananele și bostanul, care sunt foarte bune în prăjiturile făcute acasă la cuptor, fie ele plăcinte sau brioșe.

Cei care tolerează ouăle bine gătite, fierte, le pot consuma astfel preparate. Acestea trebuie fierte timp de 10 minute la 100 grade Celsius, deoarece prin gătit scade capacitatea alergică a proteinelor.

E bine de ştiut că există şi medicamente care pot conține derivați de ou, de aceea dacă sunteți alergici la ouă este bine să spuneți farmacistului sau medicului despre această problemă de sănătate pentru a vă recomanda un alt medicament înlocuitor.

 

Redacţia

Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate