Ascultă Radio România Cluj Live

Mai puțină carne, risc mai mic de boli cardiovasculare

Scăderea consumului de carne reduce riscul bolilor cardiovasculare. Consumul unei cantităţi mari de fructe şi legume şi reducerea cantităţii de carne din alimentaţie diminuează riscul de boli cardiovasculare şi de accident vascular cerebral.

Mai puțină carne, risc mai mic de boli cardiovasculare
Foto: Mai puțină carne, risc mai mic de boli cardiovasculare

Articol editat de Andrei Cretoiu, 15 martie 2015, 06:00

Concluzia aparţine unui studiu care analizează obiceiurile alimentare şi stilul de viaţă al unei jumătăţi de milion de europeni din 10 ţări, timp de 12 ani. Persoanele care au o alimentaţie bazată în proporţie de 70% pe fructe şi legume şi mai puţin pe produse din carne au un risc cu 20% mai scăzut de a suferi de probleme cardiace.

Aceste constatări sunt în comparaţie cu cei care au un regim alimentar carnivor, în care mai puţin de 45% dintre produsele alimentare sunt de origine vegetală. Rezultatele indică beneficiile consumului de produse vegetale ca modalitate de a preveni bolile de inimă.

Specialiştii recomandă ca 70% din dieta zilnică să includă fructe, legume, cereale integrale, legume, nuci, produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, carne fără piele (mai ales de pui) şi peşte.

Rezultatele urmează să fie prezentate la reuniunea din acest an a American Heart Association.

 

Nu uitaţi, Radio Cluj se poate asculta şi online AICI

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate