Ascultă Radio România Cluj Live

Parcările din zona trecerilor de pietoni – extrem de periculoase!

O problemă foarte mare în trafic este aceea a maşinilor parcate necorespunzător, în imediata apropiere a trecerilor de pietoni.
Codul rutier specifică în mod clar că este interzisă staţionarea autovehiculului la o distanţă mai mică de 25 de metri depărtare de trecerile de pietoni marcate corespunzător. Maşinile parcate în acest fel scad vizibilitatea pietonilor, dar şi a şoferilor şi cauzează numeroase accidente. Din păcate vinovaţii nu sunt pedepsiţi iar măsurile în acest sens întârzie să apară. Şoferii spun că ceilalţi participanţi la trafic parcaţi ilegal în zona trecerii de pietoni le îngreunează drumul şi le scad vizibilitatea.
Întradevăr, maşinile parcate în zona trecerii de pietoni blochează vizibilitatea şi nu vezi pietonul când se angajează pe trecere. E cu adevărat un real pericol. E trafic, sunt multe maşini, nu sunt locuri de parcare şi atunci parchează unde apucă. Şi pietonii sunt afectaţi pentru că nu văd maşina când se apropie şi de aici apar şi multe accidente.
Din cauza lipsei locurilor de parcare se întâmplă asta, dar şi oamenii ar trebui să fie mai atenţi în trafic. De multe ori pietonii sar de nici nu îi vedem. Am avut noroc că am oprit.
Şi pietonii sunt afectaţi de maşinile parcate necorespunzător. Ei spun că le e teamă să treacă strada în aceste condiţii.
Locuiesc în zonă şi pot să vă spun că foarte multe maşini sunt parcate inclusiv pe trecerea de pietoni şi nu le ridică nimeni din păcate. Chiar acum am trecut strada şi nu m-a văzut nici măcar o maşină de şcoala de şoferi pentru că erau maşini parcate pe trecerea de pietoni.
Mă uit în stânga şi în dreapta şi trec chiar numai dacă nu vine nicio maşină.
Nu e în regulă şi nu e corect aşa. Ar trebui să se reglementeze povestea asta pentru că au loc multe accidente. O situaţie similară e pe strada Mitropoliei, la colţ. Sunt maşini parcate, ieşi din spatele maşinilor şi te ia o maşină din plin. Eu merg des pe strada aceea, la Poştă şi îmi dau seama că trebuie să fiu foarte atent pentru că există mereu riscul să ai o surpriză.

Parcările din zona trecerilor de pietoni – extrem de periculoase!

Articol editat de , 17 februarie 2015, 15:41


Instructorii auto sunt revoltaţi şi spun că deşi îi învaţă pe viitorii şoferi cum să acţioneze în asemenea circumstanţe, de multe ori accidentele sunt inevitabile, pentru că pietonii sar pe trecere şi apar parcă de nicăieri.
Doamne fereşte dacă are loc un accident cu răniţi sau morţi, cei de la primărie şi de la poliţie sunt răspunzători. Codul rutier spune clar că la mai puţin de 25 de metri de trecerile de pietoni nu ai voie să opreşti. Nu să staţionezi, ci să opreşti. Sunt tratate foarte prost aceste situaţii. Treci pe lângă o trecere, dintr-o maşină sare un pieton şi acolo e de vină şi conducătorul auto care a oprit acolo, dar şi cei care au făcut parcările. Chiar dacă mergi cu 5 km la oră, dacă îţi sare în drum un pieton, l-ai lovit, cade şi dacă dă cu capul de o bordură poate să moară. Tot tronsonul Milea, Alba Iulia, Bulevardul spitalelor, nu înţeleg de ce nu s-au pus denivelări. Am înţeles că Primăria nu a fost de acord.
Speriaţi de numărul mare de pietoni răniți în ultimele zile în Sibiu, polițiștii de la Rutieră derulează o campanie care vizează atât pietonii, cât şi şoferii. Controalele în trafic au loc până în 22 februarie zonele trecerilor de pietoni nesemaforizate, pentru a informa pietonii şi şoferii în legătură cu riscurile la care se supun atunci când participă la trafic.
Indisciplina pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor sunt două din cele trei cauze principale generatoare de accidente rutiere cu consecinţe deosebit de grave pe raza Judeţului Sibiu. În acest context, în această săptămână atenţia poliţiştilor sibieni se va îndrepta îndeosebi pe prevenirea accidentelor rutiere în care este implicată cu vinovăţie sau nu, această categorie de participanţi la trafic şi anume, pietonii, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.
Reprezentanţii Primăriei Sibiu au declarat că problema parcărilor necorespunzătoare este avută în vedere şi că vor continua să modifice locurile de parcare şi anul acesta.
Primăria Sibiu are în vedere şi acest aspect atunci când sunt refăcute marcajele locurilor de parcare din zona trecerilor de pietoni, pentru a ne asigura că şoferii au o bună vizibilitate atunci când ajung în faţa unei treceri. În cazul în care se constată că este nevoie de o ajustare a distanţei, Primăria va reface aceste marcaje. Acţiunea de verificare în teren va continua şi în această primăvară, în paralel cu refacerea marcajelor la ieşirea din sezonul rece, a menţionat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Potrivit bilanţului înregistrat de Poliţia Rutieră Sibiu în ultima săptămână, nu mai puţin de zece pietoni au fost victimele unui accident rutier.

CRISTINA BĂLĂU

Prima femeie care a zburat singură în jurul lumii
Diverse miercuri, 17 aprilie 2024, 13:34

Prima femeie care a zburat singură în jurul lumii

Ea a efectuat 29 de zile, 11 ore şi 59 de minute de zbor, aterizând pe Aeroportul Port Columbus din Ohio.   În 1937, când Geraldine...

Prima femeie care a zburat singură în jurul lumii
Gonea cu trotineta mai repede decât mașinile!
Diverse miercuri, 17 aprilie 2024, 06:00

Gonea cu trotineta mai repede decât mașinile!

Un nou tip de șofer. În Norvegia, un bărbat care mergea cu o trotinetă electrică pe o pistă de biciclete a fost arestat în Gjelleråsen, la...

Gonea cu trotineta mai repede decât mașinile!
O gorilă de la Zoo Berlin a împlinit 67 de ani
Diverse marți, 16 aprilie 2024, 18:16

O gorilă de la Zoo Berlin a împlinit 67 de ani

Această gorilă, care este femelă şi se numeşte Fatou, s-a născut în sălbăticie şi trăieşte la Zoo Berlin din 1959.   Ea a primit de...

O gorilă de la Zoo Berlin a împlinit 67 de ani
Cimitir transformat în fermă solară!
Diverse marți, 16 aprilie 2024, 12:58

Cimitir transformat în fermă solară!

Cimitirul este situat pe turbării (turbăria este un tip de zonă umedă ale cărui soluri constau din materie organică provenită din plante în...

Cimitir transformat în fermă solară!
Diverse luni, 15 aprilie 2024, 15:27

Lucrări în grădină, în luna aprilie

Este și momentul potrivit pentru cultivarea mărarului, a soiurilor de varză pentru producție timpurie, dar și a cartofilor, rădăcinoaselor...

Lucrări în grădină, în luna aprilie
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 17:00

Accidentul vascular cerebral, favorizat de schimbările climatice?

Cercetătorii au examinat 30 de ani de dosare medicale pentru mai mult de 200 de țări și teritorii și au evaluat numărul de decese cauzate de...

Accidentul vascular cerebral, favorizat de schimbările climatice?
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 12:00

Paracetamolul se poate prescrie femeilor însărcinate

Paracetamolul este unul dintre cele mai comune analgezice și unul dintre puținele pe care medicii le permit femeilor însărcinate să le...

Paracetamolul se poate prescrie femeilor însărcinate
Diverse duminică, 14 aprilie 2024, 00:00

Despre Steaua Polaris sau Steaua Nordului

Pentru cei din emisfera nordică, steaua Polaris, cunoscută și sub numele de Steaua Nordului, a îndeplinit perfect acest rol.   Cu toate...

Despre Steaua Polaris sau Steaua Nordului