Ascultă Radio România Cluj Live

Noaptea Porţilor Deschise -Teatrul Naţional Cluj-Napoca

Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită sâmbătă, 13 decembrie 2014, între orele 18:00 şi 01:00, la cea de-a treia ediţie a Nopţii Porţilor Deschise.

Noaptea Portilor Deschise Teatrul National Cluj
Foto: Noaptea Portilor Deschise Teatrul National Cluj

Articol editat de , 11 decembrie 2014, 06:00 / actualizat: 19 decembrie 2014, 12:45

Noaptea Porţilor Deschise este un eveniment cu intrarea gratuită şi se va desfăşura în Sala mare, în Studio „Art Club“, precum şi în foaierele teatrului.

ora 18:00: în cele două foaiere de la rangul II, vor avea loc un ATELIER DE MACHIAJ TEATRAL condus de actriţa Melania Ursu (până la ora 20:00) şi un ATELIER DE MĂŞTI cu scenograful Cristian Rusu şi regizorul Tudor Lucanu (până la ora 21:00), în cadrul cărora vizitatorii sunt invitaţi să asiste la demonstraţii şi să participe direct la realizarea de machiaje şi măşti.

În Studio „Art Club“, între orele 19:00 şi 21:00, sunteţi invitaţi la ATELIERUL DE ANIMAŢIE susţinut de Paul Mureşan, realizator a numeroase afişe de spectacole şi evenimente ale Teatrului Naţional Cluj-Napoca (care vor fi expuse în Studio) şi câştigător, în 2014, a două premii importante: Premiul pentru Cel mai bun film de animaţie la Festivalul Filmul de Piatră şi Premiul pentru Cel mai bun film românesc la Festivalul Anim’est. Participanţii vor avea apoi ocazia să participe activ la crearea unei animaţii.

Sunteţi aşteptaţi şi la un Atelier inedit de mişcare, ÎN CĂUTAREA CORPULUI EXPRESIV, condus de actriţa Sânziana Tarţa, pe muzica și efectele sonore ale invitatului ei, Szabó Jószef (violoncel). Atelierul se va desfășura înainte de începerea evenimentului, urmând ca de la ora 18:30 participanţii să ofere o demonstraţie pe Scena mare a teatrului. Atelierul este deschis publicului larg, în limita a 20 de locuri disponibile, pe baza unei înscrieri prealabile. Doritorii au avut posibilitatea să se înscrie la acest atelier în perioada 2-5 decembrie 2014.

Evenimentele de la Scena mare vor debuta, astfel:

ora 18:30 : demonstraţie cu participanţii la Atelierul ÎN CĂUTAREA CORPULUI EXPRESIV

ora 19:00 : recital de muzică interbelică IUBESC FEMEIA, susţinut de actorul Ruslan Bârlea, acompaniat la pian de Lucian Duşa.

ora 19:30 : va fi proiectat MAKING-OFF-ul spectacolului CE NEMAIPOMENITĂ AIUREALĂ! de Eugène Ionesco, film realizat de Mihai Chirilă (camera) şi Rodi Cotenescu (montaj). Filmul prezintă o mostră din universul artistic al lui Silviu Purcărete, care lucrează pentru prima dată cu trupa Naţionalului din Cluj.

orele 20:00 şi 21:30SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI cu actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca Cornel Răileanu, Cătălin Herlo, Anca Hanu și Romina Merei. Întâlnirea cu actorii va debuta cu o discuţie despre colaborarea cu regizorul Silviu Purcărete în realizarea spectacolului CE NEMAIPOMENITĂ AIUREALĂ!, iar spectatorii vor avea posibilitatea să le adreseze actorilor întrebări.

ora 22:00CONCERT CU BUCĂŢI DIN CONCERTE cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristian Rigman. Veţi avea ocazia să ascultaţi diverse momente muzicale compuse de Ada Milea pentru spectacole de teatru.

ora 23:00 CONCERT susţinut de Maria Răducanu, care se va afla pentru prima oară pe scena Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Momentul de închidere al evenimentului va fi deja tradiţionalul moment de Stand-up comedy cu Dragoş Pop. Spectacolul prezentat în acest an, INSTALATORUL, va avea loc între orele 00:00 şi 01:00.
Pe toată durata evenimentului, parterul teatrului va găzdui expoziţia de modă FASHION EXPO – ENTER THE VOID realizat de Ovidiu Pop, absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca, al Institutului Francez de Modă de la Paris şi membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici.

La parter, veţi putea vizita expoziţia cu vânzare coordonată de Asociaţia Derzelas, TÂRG DE CRĂCIUN, cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi, precum şi un mic târg de BIJUTERII HAND-MADE.

În foaierul de la etajul II, CARICATURI LA CORNET vor realiza caricaturi la cerere. În foaierul de la ultimul etaj al teatrului, veţi avea posibilitatea să vă relaxaţi la Cafeneaua DOAMNA T.

Parteneri media: Radio România Cluj, Radio România Cultural, Făclia, Infotrafic – radioul de pe strada ta, Thevents, Clujul de buzunar, Cluj.com, Niştebrand, Welcome2Cluj, Ziua de Cluj, Clujul cultural.ro, Evenimente în Cluj, înoraş.ro, Cluj life, Art Act magazine, oraşulcluj.ro, City App, Admirror.

 

Readacţia

 

 

Festivalul Internațional de Teatru „Povești”
Cultural joi, 18 aprilie 2024, 14:32

Festivalul Internațional de Teatru „Povești”

19-25 mai, șapte zile de povești noi, pentru copii și oameni mari, în care teatrul este în centrul atenției.   În această ediție va fi...

Festivalul Internațional de Teatru „Povești”
Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană
Cultural miercuri, 17 aprilie 2024, 18:00

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Opera Națională Română Cluj-Napoca are bucuria de a prezenta PREMIERA operei TOSCA, un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Cultural...

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană
Premieră la Teatrul de Nord: POATE VISEZI
Cultural miercuri, 17 aprilie 2024, 15:30

Premieră la Teatrul de Nord: POATE VISEZI

Preponderente în lucrările sale sunt ambivalența, dezamăgirea și renunțarea, care vorbesc cu elocvență despre epuizare umană iar elemente...

Premieră la Teatrul de Nord: POATE VISEZI
Expoziție la Galeriile Radio Cluj – Denisa Berceanu
Cultural miercuri, 17 aprilie 2024, 15:03

Expoziție la Galeriile Radio Cluj – Denisa Berceanu

Galeriile Radio Cluj vă așteaptă în perioada 19 aprilie – 7 mai să vizionați expoziția Ilustrații cu inimi anatomice cuprinzând...

Expoziție la Galeriile Radio Cluj – Denisa Berceanu
Cultural miercuri, 17 aprilie 2024, 13:56

Expoziția Constantin Brâncuși la Centrul Pompidou din Paris

Fotografii, documente si filme de arhivā, atelierul din Montparnasse în care a lucrat, precum și sculpturi aduse din colecții internaționale...

Expoziția Constantin Brâncuși la Centrul Pompidou din Paris
Cultural marți, 16 aprilie 2024, 12:43

Carnavalul Animalelor ajunge la copiii din 3 județe

Classic Unlimited lansează cea de a II-a ediție a proiectului Classic for Kids. Începând cu 18 aprilie și pe parcursul lunii mai echipa...

Carnavalul Animalelor ajunge la copiii din 3 județe
Cultural luni, 15 aprilie 2024, 15:42

Ada Milea semnează o nouă premieră la Teatrul Național

Premiera ”Cântece de speriat frica”, după idei din textele Hertei Müller, va avea loc joi, 18 aprilie, de la ora 19, în Studioul Euphorion....

Ada Milea semnează o nouă premieră la Teatrul Național
Cultural luni, 15 aprilie 2024, 09:39

Distincție europeană pentru Ateneul Român

Ateneul Român primește Marca patrimoniului european. Ceremonia de decernare va avea loc la Anvers pe 17 aprilie 2024.   Marca patrimoniului...

Distincție europeană pentru Ateneul Român