Ascultă Radio România Cluj Live

Tartă de post

Tarta de post – foarte uşor de făcut şi deosebit de bună.

tarta cu mere
Foto: tarta cu mere

Articol editat de Carmen Sas, 3 decembrie 2014, 18:00

Ingrediente:
300 gr aluat foietaj
7 mere potrivite
7 linguri zahăr
2 linguri zeamă de lămâie
50 gr margarină la pachet
2 linguriţe zahăr pudră cu păstai de vanilie
1 lingură coajă rasă de portocală
frunze de mentă

Aluatul foietaj îl lăsăm să se dezgheţe la temperatura camerei. Spălam merele, le curăţăm de coajă, le feliem şi le stropim cu zeamă de lămâie. Într-un vas punem zahărul şi îl caramelizăm. Peste el adaugăm margarina şi amestecăm până obţinem un caramel. Adaugăm zahărul pudră cu păstăi de vanilie. Întindem aluatul, îl aşezăm în forma de tartă şi adăugăm merele. Peste ele punem caramelul şi coaja de portocală şi le băgam în cuptor. Punem tava la cuptor preîncalzit la 200 de grade şi o lăsăm cam 40 de minute. După ce s-a copt tarta,o scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească. Se orneaza cu mentă proaspată.

 

 

www.crestinortodox.ro

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Poftă Bună miercuri, 4 februarie 2015, 10:00

File de somon pe pat de legume și sos olandez

O rețetă foarte ușoară, la îndemâna oricui, nimic imposibil, dar ușor de impresionat invitații la orice oră. Ingrediente: 200 g file somon,...

File de somon pe pat de legume și sos olandez
Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Poftă Bună luni, 2 februarie 2015, 13:59

Super Sandwich cu piept de pui şi măr

Super Sandwich cu piept de pui şi măr – 221 calorii (două porţii) Timp de preparare: 15 minute Ingrediente: 200 g de piept de pui pregătit la...

Super Sandwich cu piept de pui şi măr
Sos de avocado
Poftă Bună sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 10:00

Sos de avocado

Rapid și gustos! Ingrediente: 3 avocado 1 limetă 3-4 linguri ulei măsline sare, piper Mod de preparare: Alegem avocado moi, bine coapte. Tăiem...

Sos de avocado
Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună vineri, 30 ianuarie 2015, 10:00

Parmegiana-preferată la Vatican

Parmegiana, vinete cu parmezan, este mâncarea preferată de soldaţii Gărzii Elveţiene care asigură securitatea Papei la Vatican, a declarat...

Parmegiana-preferată la Vatican
Poftă Bună miercuri, 28 ianuarie 2015, 10:00

Bruschete cu roşii şi busuioc

Ceva ieftin şi bun…. Pentru 12 bruschete ingredientele sunt : – 4 roşii micuţe, cam 375 de grame în total, – 1 căţel mare de...

Bruschete cu roşii şi busuioc
Poftă Bună marți, 27 ianuarie 2015, 08:58

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă

Pentru că sunt foarte buni, arată şi foarte bine, dacă respecţi reţeta… Ingrediente: 300 gr brânză de vaci, 2 ouă, 150 gr făină, 75...

Papanaşi prăjiţi acoperiţi cu dulceaţă
Poftă Bună duminică, 25 ianuarie 2015, 10:00

Gulaș de ciuperci

Ingrediente: 600 gr mix de ciuperci (am folosit 200 gr ciuperci champignon; 200 gr hribi congelate; 200 hr ghebe congelate) 1 cățel usturoi 1 fir...

Gulaș de ciuperci
Poftă Bună sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 10:00

Tortul care nu îngraşă

Tort de cacao cu mere Ingrediente: -5 ouă -3 linguri cacao -îndulcitor, după gust -4 linguri ulei -3 mere  creţeşti -1 praf sare -coaja rasă...

Tortul care nu îngraşă