Ascultă Radio România Cluj Live

Unghiile oglindesc sănătatea organismului

Medicina tradițională chinezească spune că există o legătură funcțională foarte strânsă între unghii și ficat.

Unghiile oglindesc sănătatea organismului

Articol de , 27 noiembrie 2014, 20:00

Unghiile sănătoase sunt elastice și tari, netede, de culoare roz și conturate în mod egal. Unghiile de la picioare trebuie să fie mai tari decât unghiile de la mâini. În cazul în care activitatea ficatului scade în acțiune, unghiile devin moi, deformate și au o fragilitate foarte ridicată.

Liniile orizontale pe unghii vorbesc despre o alimentație dezechilibrată sau despre boli netratate la timp. Suprafețele fărimicioase pe unghii înseamnă depuneri de sare.
Liniile verticale pe unghii semnalează înrăutățirea digestiei (folosirea în exces a acizilor grași și a sării), proces prin care mineralele și albuminele se asimilează foarte greu și de asemenea deficitul de vitamina B12 și fier.
Unghiile roase sunt un semn al nervozității, al deficitului de minerale sau al prezenței unor paraziți în intestin. Sunt în același timp un simptom al gastritei și al disfuncțiilor sexuale la femei.
Unghiile mari, bombate, în forma de bulb, care depășesc cu mult suprafața degetului (unghiile în forma de con) indică slăbiciunea inimii și a plămânilor. Sunt un sindrom al frigului, al lipsei de energie în plămâni.
O umflatură la capătul unghiei vorbește despre o infecție cronică a plămânilor.
Unghia concavă (care are forma unei linguri), în care se poate reține o picătură de apă, indică deficitul de fier. Este un sindrom al frigului, al lipsei de energie a plămânilor, dar și un simptom al unei forme, moștenite, de alcoolism.
Unghia triunghiulară indică afecțiunile coloanei vertebrale și ale măduvei spinării.
Unghia strâmbă, dar netedă (asemănătoare unui cioc de papagal) vorbește despre o formă înnăscută de astm, despre bronșită, tuberculoză, tuse cronică.

Semiluna de la baza unghiei

Dimensiunea mare a semilunei de la baza unghiei este legată de tahicardie.
Absența semilunei de la baza unghiei este semn al nevrozei inimii, al insuficienței cardiace și al tulburărilor în circulația sangvină.
Semiluna de culoare albăstruie avertizează tulburări în funcționarea ficatului; semiluna de culoare roșie este semn al insuficienței cardiace; dacă semiluna este despărțită de cealaltă parte a unghiei printr-o linie orizontală, înseamnă că persoana respectivă suferă de diabet. Pielițele din jurul unghiilor arată deficitul de albumine, de vitamina C și acid folic în organism).

Unghiile despicate arată un nivel scăzut al focului digestiv, indică de asemenea că circulația sangvină, sistemele sexual și nervos sunt tulburate.
Unghiile care se cojesc sunt un fenomen provocat de consumul în exces a fructelor, sucurilor, băuturilor nealcoolice, a produselor artificiale, a medicamentelor, care lipsesc corpul de minerale, dând naștere unui dezechilibru în nutriție.
Unghiile albăstrui vorbesc despre insuficiența cardiacă.
Culoarea roz-roșiatică a unghiilor oglindește starea de sănătate a sângelui și echilibrul psihic și fizic; unghiile roșu-lila sunt un semn al slăbiciunii corpului și al unei oboseli generale.
Nuanța maro închis a unghiilor indică prezența frisoanelor. Unghiile galbene arată ca ficatul este slăbit. Nuanța galben-verzui a unghiilor indică prezența unor procese purulente în organism. Nuanța albastră este un simptom al dezechilibrului inimii (inima slăbită, boli înnăscute ale inimii) și plămânilor.
Culoarea palidă a unghiilor este un semn al stării proaste a sângelui (al nivelului scăzut de hemoglobină), al anemiei, al energiei scăzute a ficatului și rinichilor, al frigului resimțit de splină.

Petele albe pe unghii arată că există un deficit de zinc sau de calciu în organism, în același timp oglindesc procesul de îndepărtare a zaharurilor și alcoolului, posibilitatea unor tulburări ale sistemului nervos. Petele galbene de pe unghii indică unele tulburări cerebrale.

După forma și structura unghiilor se poate determina temperamentul omului.

Unghiile melancolicilor sunt de obicei lungi, adesea palide, aspre, uscate și fragile. Unghiile flegmaticilor sunt mai pătrate, groase, tari, strălucesc puternic. Unghiile colericilor sunt lunguiețe, tari sau moi, roz sau galbene, strălucesc foarte puțin. Unghiile sangvinicilor sunt late, moi, de culoare roz, au forma ovală, strălucesc puțin.

 

nutrițiesănătoasă.ro

masini_lideri
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 15:12

Liderii lumii şi maşinile lor

Liderii lumii au nevoie de maşini sigure, rapide şi confortabile. Dacă sunt originari dintr-o ţară cu o puternică industrie auto în spate,...

Liderii lumii şi maşinile lor
masca cafea
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 09:30

Proprietăţile cosmetice ale cafelei

Cosmeticienii oferă trei ponturi simple pentru a beneficia de efectele cafelei. Cuburile de gheaţă din cafea sunt un tonifiant excelent pentru...

Proprietăţile cosmetice ale cafelei
Cel mai gros strat de gheaţă
Ştiaţi că... luni, 9 februarie 2015, 08:58

Cel mai gros strat de gheaţă

Situat în cel mai sudic punct al Terrei, Antarctica sau Continentul Alb, cum mai este denumit, este mai mare decât Europa sau Australia, iar...

Cel mai gros strat de gheaţă
Cine consumă cea mai multă ciocolată…
Ştiaţi că... duminică, 8 februarie 2015, 07:00

Cine consumă cea mai multă ciocolată…

Nemţii sunt cei mai mari consumatori de ciocolată din Europa, consumând anual câte 32,3 de kilograme de dulciuri, dintre care 10 kilograme de...

Cine consumă cea mai multă ciocolată…
Ştiaţi că... sâmbătă, 7 februarie 2015, 06:00

Un copil poate avea trei părinți

Parlamentul britanic a votat în favoarea legii care aprobă o tehnică medicală în urma căreia un copil poate avea trei părinţi. Copiii sunt...

Un copil poate avea trei părinți
Ştiaţi că... vineri, 6 februarie 2015, 15:00

Cea mai importantă legătură dintre mame şi bebeluşi

Cea mai mare problemă întâmpinată de tinerele mame care lucrează este aceea că nu îşi pot hrăni bebeluşii în primele şase luni de viaţă...

Cea mai importantă legătură dintre mame şi bebeluşi
Ştiaţi că... vineri, 6 februarie 2015, 06:00

Mosul şi marile ruguri ale istoriei

În decurs de o lună, Statul Islamic a ars 2.000 de cărţi în incinta bibliotecii din oraşul irakian Mosul. Motivul invocat de integrişti:...

Mosul şi marile ruguri ale istoriei
Ştiaţi că... joi, 5 februarie 2015, 15:00

Căști care pulseaza în ritmul muzicii

Glow este prima pereche de căşti inteligente din lume cu lumină laser încorporată. Spre deosebire de modelele normale, Glow beneficiază de o...

Căști care pulseaza în ritmul muzicii