Alocaţiile pentru copiii săraci se majorează de la 1 noiembrie

Guvernul a aprobat miercuri, 15 octombrie, majorarea alocaţiei pentru sprijinul familiei cu 42 de lei pentru fiecare copil.

Măsura se aplică de la 1 noiembrie. De această creştere vor beneficia doar cei cu un venit de cel mult 530 de lei pe membru de familie.

Cu precizări, ministrul Muncii, Rovana Plumb: Pentru 500 de mii de copii care provin din familiile sărace  această creştere va reprezenta  42 de lei pentru fiecare copil. Am aprobat prin acelaşi act normativ pentru copiii care se află în îngrijire la familii în plasament şi care primesc 97 de lei. De la 1 noiembrie vor primi 440 de lei, exact tot atât cât primesc şi copiii care sunt în grija asistenţilor maternali. Tot astăzi am adoptat hotărârea de guvern prin care de la 1 decembrie dublăm alocaţia de hrană zilnică pentru toţi copiii care se află în sistemul de protecţie specială, respectiv 60 de mii de copii. ( Rovana Plumb, ministrul muncii )

Rovana Plumb a mai anunţat că de la 1 ianuarie 2015 vor fi dublate alocatiile zilnice de hrană şi pentru toate persoanele adulte cu dizabilităţi sau care se află în centre de îngrijire.

 

Radio România Actualităţi

Citește și despre

Lasă un răspuns